Franse ambassade blij met zuurstof uit Frans Guyana voor Suriname

De Franse ambassade in Suriname is blij, dat het bedrijf Air Liquide haar verzoek heeft gehonoreerd om kosteloos zuurstof te leveren voor medisch gebruik aan Suriname. De zuurstof werd maandag 14 juni over de weg en per veerboot vervoerd van Frans Guyana naar Paramaribo, zo meldt de ambassade een dag later in een persbericht.

Vanwege de relatie tussen de twee landen en ter ere van broederschap envriendschap tussen Frankrijk en Suriname, heeft de ambassade grote inspanningen geleverd om dit gebaar richting Suriname mogelijk te maken.

‘We blijven geconfronteerd met de situatie dat in deze moeilijke tijden van een wereldwijde pandemie solidariteit en wederzijdse hulp nodig zijn. De Franse ambassade is vereerd een bijdrage te kunnen leveren en willen graag alle partners bedanken die betrokken zijn geweest bij het transport, de logistiek en de administratieve procedures die het project mogelijk hebben gemaakt’, aldus de ambassade.

‘De Franse ambassade wil ook graag extra waardering uitspreken voor het team van Air Liquide, te weten directeur Patrick Leduc, Julien Cargnelli, Productiemanager en Gustave Noel, Productieoperator.

De ambassade blijft werken aan de grenssamenwerking om de respons te verbeteren uit Frankrijk om Suriname te helpen op het gebied van materialen en vaccinatie tegen het Covid-19 virus, aldus het persbericht van de ambassade.

error: Kopiëren mag niet!