Christian Eriksen: ‘Komende wedstrijden zal ik juichen voor het Deense team’

Christian Eriksen heeft dinsdag 15 juni vanuit het ziekenhuis van zich laten horen. De 29-jarige middenvelder werd zaterdag tijdens het duel van Denemarken tegen Finland op het EK-voetbal getroffen door een hartstilstand.

‘Hallo iedereen, grote dank voor alle lieve en geweldige berichten vanuit de hele wereld. Het betekent heel veel voor mij en familie’, opent Eriksen zijn bericht op Instagram. Het gaat volgens de voetballer naar omstandigheden goed met hem.

‘De komende wedstrijden zal ik juichen voor het Deense team. Speel voor heel Denemarken.’

Vlak voor het rustsignaal klonk, zakte Eriksen afgelopen zaterdagavond plotseling naar de grond. Hij werd minutenlang gereanimeerd op het veld, voordat hij werd overgebracht naar het ziekenhuis. Op dat moment was de Deen weer bij bewustzijn. 

Maandag werd bekend dat een defibrillator het leven van Eriksen redde.

Denemarken speelt donderdag om 18.00 uur zijn tweede groepswedstrijd tegen België.

Heeft u lokaal, Surinaams, sportnieuws te melden, geef dat dan door via [email protected].

error: Kopiëren mag niet!