Iconische Italiaanse doelman Buffon keert terug bij Parma

Gianluigi Buffon staat op het punt terug te keren naar Parma. De iconische Italiaanse doelman, 43, maakte 26 jaar geleden zijn Serie A-debuut bij de club. Dit melden diverse Italiaanse en internationale media zondag 13 juni.

Buffon bevestigde al in mei, dat hij Juventus verlaat als zijn contract deze zomer afloopt. Meerdere clubs hebben aanbiedingen gedaan aan de keeper – ook Barcelona zou in beeld zijn geweest -, maar hij zou het meest geïntrigeerd door Parma’s voorstel.

Parma speelt volgend seizoen in de Serie B na degradatie uit de hoogste klasse.

Buffon speelde eerder 220 wedstrijden voor de Gialloblu, won de UEFA Cup, de Coppa Italia en de Italiaanse Super Cup voordat hij in 2001 voor 52 miljoen euro naar Juventus verhuisde.

Hij hield de nul bij zijn debuut in Parma als 17-jarige in 1995.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: