Scalians nog steeds niet van Anani Strand Brokopondo verwijderd

Nog steeds zijn scalians actief op de Surinamerivier bij het Anani Strand en Chung Park aan de Posoesoelaweg in Brokopondo centrum in het district Brokopondo. Het is niet duidelijk of het om goudwinning gaat of het winnen van riviergrind. 

De activiteiten van de scalians zijn schadelijk zijn voor het milieu en de biodiversiteit. De natuurlijke loop van de rivier wordt ook verstoord. Terwijl Suriname nog steeds de reputatie heeft het groenste land ter wereld te zijn, worden de wateren vervuild door kwik, lekkende dieselmachines en gedumpte smeerolie. 

Waarom de districtscommissaris niet ingrijpt blijft een raadsel. Een ambtenaar op het commissariaat geeft aan, dat de mannen  gewoon koppig zijn. Ze waren weggehaald door de commissie Ordening Kleinschalige Goudsector, dat ressorteert onder vicepresident Ronnie Brunswijk, maar ze zijn terug  op locatie.

De gemeenschap vindt dat het nu tijd is, dat de overheid gaat ingrijpen.

VP

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: