SRD 1.000 toelage voor ambtenaren, sociale voorzieningen verhoogd

Overheidsambtenaren en personeel van ziekenhuizen en zorginstellingen krijgen per juni gedurende een jaar maandelijks een toelage van SRD 1.000 uitgekeerd. Gepensioneerden uit overheidsdienst ontvangen SRD 750. De AOV wordt per juni verhoogd naar SRD 1.000. 

Dit maakte president Chandrikapersad Santokhi woensdagmiddag 9 juni bekend op een persconferentie. Hij zei, dat de toelagen en verhogingen van sociale voorzieningen bedoeld zijn als koopkracht versterking. Deze koopkracht versterkende maatregelen naar de samenleving toe worden volledig betaald uit de overheidsbegroting. Door financieel prudent beleid heeft de regering ruimte kunnen scheppen op haar begroting. 

De besparingen worden nu teruggegeven aan de samenleving, die volgens hem het erg moeilijk heeft.

Ambtenaren met een salaris van SRD 12.602 en meer komen niet in aanmerking voor de toelage.

De AOV (Algemene Oudedags Voorziening) en andere sociale voorzieningen waren in november vorig jaar reeds aangepast. De AOV gaat nu van SRD 750 naar SRD 1.000 per maand. 

De AKB (Algemene Kinderbijslag) gaat van SRD 75 naar SRD 125 per maand, de Financiële Bijstand voor personen met een beperking gaat van SRD 500 naar SRD 750, de Financiële Bijstand aan zwakke huishoudens gaat van SRD 500 naar SRD 1.000 per maand/per gezin. De heffingskorting op belastingen van SRD 750 loopt nog steeds. 

President Santokhi benadrukte, dat deze koopkracht versterkende maatregelen het eerste pakket is aan maatregelen ter ondersteuning van de samenleving. Na finaal akkoord met het IMF (Internationaal Monetair Fonds), de komende maand, volgen nog meer sociale ondersteuningsmaatregelen in het kader van de uitvoering van het Herstelplan

SS    

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: