Lege rekken in de supermarkten

Het was woensdag 2 juni, de tweede dag van de total lockdown die nog duurt tot en met vrijdag 18 juni, drukker dan ooit bij de supermarkten. De meeste mensen hebben hun inkopen gedaan. Heel wat rekken in de supermarkten zijn inmiddels leeg. Er is een schaarste geconstateerd aan brood, spijsolie en suiker. 

Een burger die op Highway zijn inkopen heeft gedaan vertelt in gesprek met Dagblad Suriname, dat de rekken in de supermarkt ‘s ochtends vol Fernandes broden en bollen waren. Tegen een uur of twaalf waren de rekken echter al helemaal leeg. 

Het koopgedrag deze dagen van veel mensen heeft veel weg van hamsteren, terwijl dat niet nodig is. Immers, de supermarkten zijn gedurende de total lockdown geopend op de maandag, woensdag en vrijdag. Fernandes Bakkerij had eerder al laten weten, dat zij de supermarkten heeft voorzien van voldoende producten, maar dat mensen veel in een keer kopen en dus zijn gaan hamsteren.

De personen die dus dachten dat ze de drukte zouden vermijden door hun spullen wat later te kopen, hebben niet alles kunnen vinden wat ze nodig hadden. Dat betekende dus, dat ze een paar supermarkten verderop moesten gaan en degene die geen vervoer hadden zitten dus zonder de spullen die ze nodig hebben. 

Als iemand bijvoorbeeld geen spijsolie heeft kunnen kopen, betekent het dat zo iemand ook niet zo makkelijk kan bakken enzo. De situatie blijft maar zorgelijk.

SK

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: