Dieren voelen druk economie ook

Linda Atjak, dierenliefhebster, ziet de toekomst voor huisdieren in Suriname zeer somber in. De stijging van de prijzen voor voer voeden haar gedachte, dat huisdiereigenaren steeds vaker voor moeilijke keuzes komen te staan. 

“De dierenarts wordt duurder, omdat alle middelen die ze gebruiken geïmporteerd worden.” Het dumpen van honden en katten neemt toe. Aan de andere kant zijn rashonden vaak het mikpunt van dieven die denken een ‘zakcentje’ te verdienen aan de verkoop van zo een dier. “We moeten zoeken naar oplossingen om het dumpen van dieren te voorkomen. Het is niet goed om ons zelf zo neer te zetten als land”, aldus Atjak. 

Een andere dierenliefhebber vertelt op maandbasis voor zijn vier rashonden op ruim SRD 1.000 aan voeding te zitten per maand. De man zegt, dat bedrag nog te kunnen betalen, maar realiseert zich dat vele andere landgenoten niet elke maand een dergelijk bedrag kunnen neertellen voor hun huisdieren. 

Ook hij maakt zich zorgen over de toename van het dumpen van dieren.

RB

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: