‘OM gaat niet slechts af op een gerucht om corruptie-onderzoek te starten’

‘Gerechtelijk vooronderzoek in zaak Naschoolse Opvang loopt nog’

Het Openbaar Ministerie (OM) gaat niet slechts af op een gerucht om te beslissen tot het instellen van een strafrechtelijk onderzoek naar corruptie. Dat is de reactie van het OM op vragen van de redactie van Dagblad Suriname over de stand van zaken rond een aantal bij het OM in behandeling zijnde strafzaken.

‘Elke klacht omtrent corruptief gedrag wordt intern beoordeeld op haar juistheid. Het Openbaar Ministerie gaat niet slechts af op een gerucht om te beslissen tot het instellen van een strafrechtelijk onderzoek. Er moeten voldoende aanknopingspunten zijn in andere feiten en omstandigheden alvorens wordt beslist tot het instellen van een strafrechtelijk onderzoek. Indien zaken betreffende corruptief gedrag bij grote staatsbedrijven onder de aandacht van het Openbaar Ministerie worden gebracht zal daar serieus naar worden gekeken’, aldus het OM.

Lees het gehele artikel woensdag 2 juni in Dagblad Suriname!

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: