NDP Parlementariër Ebu Jones Covid-19 positief 

Jones was aanwezig bij onlangs gehouden Politiebond protest 

NDP-parlementariër Ebu Jones is Covid-19 positief getest. Rabindre Parmessar, fractieleider van de NDP in het parlement, bevestigt een en ander maandag 31 mei tegenover Dagblad Suriname.

Jones is herstellende op dit moment, geeft hij aan. Het Assembleelid uit Nickerie was, met collega Stephen Tsang (zie foto’s: Tsnag, links/Jones rechts), bij de actie van de Politiebond aanwezig. Daarbij waren ook andere bonden en activisten aanwezig. Van social distance was op die dag geen sprake. 

Parmessar stelt, dat zijn fractiegenoot na twee dagen positief is getest. Volgens hem zijn de nodige voorzorgsmaatregelen getroffen. De mensen die in aanraking zijn geweest met hem zijn in huisisolatie, stelt Parmessar. Ook de leiding van het parlement is op de hoogte gesteld, geeft de NDP-fractieleider aan. 

NDP: Pak Covid-19 anders aan

Onlangs heeft de NDP tijdens een persmoment van de partij de regering opgeroepen om het coronavirus anders aan te pakken in ons land. Volgens de NDP moet de president de leiding zelf overnemen van de vicepresident en de minister van Volksgezondheid. De paarse partij stelde ook, dat er beter moet worden gecommuniceerd over de situatie. Bovendien wil de oppositiepartij, dat er voor vaccinaties naast AstraZeneca ook andere opties moeten zijn. 

De NDP stelde verder, dat het de schuld van de regering is dat door een ‘bruya’ beleid en het overtreden van de Covid-19-maatregelen door regeringtoppers, de situatie niet serieus wordt genomen door burgers.

SAM

error: Kopiëren mag niet!