Vaccin-schaarste: Vaccineren alleen nog bij RGD-poli’s en MZ-posten binnenland

Het Nationaal Coördinatie Team Covid-19 Vaccinatie (NCT) heeft nieuwe directieven gehad van het ministerie van Volksgezondheid om tijdens de huidige vaccinatie campagne de 2e dosis te kunnen garanderen bij reeds gevaccineerde personen. Met het huidige vaccinatie tempo bestaat een reële kans dat veel personen niet binnen de interval van maximaal 12 weken hun 2e dosis zullen ontvangen vanwege een tekort aan vaccins. 

‘Een maatregel die hieruit voortvloeit is dat in de ziekenhuizen en zorginstellingen (Academisch Ziekenhuis Paramaribo, ’s Lands Hospitaal, St. Vincentius Ziekenhuis, Diakonessenhuis, Regionaal Ziekenhuis Wanica, Mungra Medisch Centrum, Bureau voor Openbare Gezondheidzorg en Psychiatrisch Centrum Suriname) het vaccinatie proces wordt getemporiseerd. Gezien de huidige voorraad aan AstraZeneca vaccins mogen de ziekenhuizen en zorginstellingen vanaf maandag 24 mei alleen 2e doses prikken toedienen aan personen die zich melden om gevaccineerd te worden.

Iedereen die zich aanmeldt voor een 1e dosis prik, moet worden verwezen naar de RGD-poliklinieken in de omgeving en de Medische Zending (voor personen van het binnenland)’, aldus drs. Naomie Chan-Imanuel, coördinatrice van het NCT.

Bij de RGD en de Medische Zending mogen alleen personen die tot de prioriteringsgroepen horen – zoals leerkrachten, leden van gewapende machten en 60-plussers -, gevaccineerd worden. Totdat er zicht is op ontvangst van een volgende lading aan vaccins zijn deze regels van kracht. 

PK

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: