Prijzen producten april 44.4% gestegen in vergelijking met april 2020

Volgens voorlopige cijfers van de Stichting Algemeen Bureau voor de Statistiek (ABS), maandag 24 mei gepubliceerd, zijn de consumentenprijzen op maandbasis in april 2021 ten opzichte van maart 2021 gemiddeld met 3.5% gestegen. 

‘Vergelijken we april 2021 met april 2020 dan zijn de consumenten prijzen gemiddeld met 44.4 % gestegen’, aldus het ABS. Het betreft de prijzen opgenomen van 1 april tot en met 30 april 2021.

De consumentenprijsindex (CPI) is een maat voor de gemiddelde verandering in de prijs van een naar kwaliteit en kwantiteit vast pakket aan goederen en diensten bestemd voor consumptieve doeleinden. De CPI wordt vaak “index voor de kosten van levensonderhoud” (COL) genoemd, maar dat is niet geheel juist aangezien in een COL substituties onder meer als gevolg van veranderingen in relatieve prijzen en in smaak wel en in CPI niet worden meegenomen.

Er zitten 316 items in Suriname’s CPI pakket en prijsopnames worden verricht in Paramaribo en Wanica (bij circa 170 meetpunten), Nickerie inclusief Wageningen (bij circa 115 meetpunten), Coronie en Saramacca (bij circa 105 meetpunten), Commewijne (bij circa 120 meetpunten) en in Para (bij circa 120 meetpunten) bij een totaal van circa 630 meetpunten.

Klik op de link hieronder voor een ABS-statistieken overzicht.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: