Vrouw (23) opgepakt voor opzettelijk met auto iemand aanrijden vanwege burenruzie over schutting

De 23-jarige C.B. is nadat zij zich 30 april had gemeld op het politiebureau Latour, aangehouden, omdat zij ervan wordt verdacht een buurvrouw opzettelijk van achteren op Goede Verwachting met een auto te hebben aangereden. De aanleiding was een lang slepende ruzie over een kapotte schutting. Dit meldt het Korps Politie Suriname pas vrijdagavond 21 mei.

V. had zondag 14 februari aangifte van bedreiging tegen C.B. en ene C.K. gedaan, allen vrouwen. Volgens verklaring van de aangeefster ging het om een slepende burenruzie met de moeder van C.B. over een kapotte schutting. De buurtmanager bemiddelde tenslotte in deze zaak, waarbij de familie van C.B. de schutting toch repareerde.

Tijdens een ruzie tussen de vrouw en C.B. en haar familie op maandag 8 februari bedreigde C.B. de aangeefster dood te zullen kappen met een scherp voorwerp dat ze bij zich had en dat ze de vrouw zou aanrijden wanneer zij haar tegenkwam over straat. De tante van C.B., een mevrouw C.K., bedreigde de vrouw ook met de dood. Het slachtoffer deed op die dag geen aangifte, maar aangezien C.B. en haar familie doorgingen met de ruzie stapte de vrouw naar de politie.

Mevrouw V. deed donderdag 22 april weer aangifte bij de politie. Zij verklaarde, dat ze over de Goede Verwachting liep om naar de winkel te gaan. Daarbij werd ze van achteren aangereden door iemand in een grijze auto. De bestuurder reed na de aanrijding door. Het slachtoffer liep lichte verwondingen op en deed het politiebureau aan. Na medisch te zijn behandeld deed zij aangifte. 

Gelet op de eerdere uitlatingen van C.B., rees bij de politie het vermoeden dat zij de aangeefster moet hebben aangereden. De verdachte werd meermalen opgespoord doch niet aangetroffen. Toen de verdacht vernam dat de politie naar haar op zoek was, meldde zij zich op vrijdag 30 april op het politiebureau. Bij de voorgeleiding ontkende ze echter ruzie te hebben met de aangeefster en dat ze de vrouw niets heeft gedaan. Ook de 43-jarige C.K. ontkent het slachtoffer te hebben bedreigd.

C.B. is na overleg met het Openbaar Ministerie hangende het onderzoek in verzekering gesteld, terwijl haar tante na verhoor werd heengezonden.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: