Leo Brunswijk grossiert in allerlei betaalde functies

Broer vicepresident blijkt ook voorzitter bestuur St. Herkeuringen Motorrij- en Voertuigen in Suriname

Leo Brunswijk, broer van vicepresident Ronnie Brunswijk – blijkt te grossieren in allerlei betaalde functies. Een document, beschikking, van 26 februari van dit jaar, is vrijdag 21 mei uitgelekt inzake zijn benoeming – namens het ministerie van Justitie en Politie – als voorzitter van het bestuur van de Stichting Herkeuringen Motorrij- en Voertuigen in Suriname (SHMS). Minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie heeft zijn handtekening geplaatst onder de beschikking. 

Afgelopen week kwam Leo Brunswijk in opspraak vanwege zijn aanstelling als ‘teammember’ binnen de top van de Energie Bedrijven Suriname (EBS), waar hij ook president-commissaris is en mede-ondertekenaar was van het besluit van zijn aanstelling. 

Daarnaast is Brunswijk ook president-commissaris van de Raad van Commissarissen van Staatsolie en is lid van de Raad van Commissarissen bij Havenbeheer en de SLM. 

In de beschikking van 26 februari wordt vermeld dat de voorzitter van de Raad van Toezicht en van het bestuur van de SHMS een maandelijkse vergoeding  (‘renumeratie’) ontvangt van SRD 1.250, SRD 300 meer dan de overige leden. 

De leden van het stichtingsbestuur zijn naast Leo Brunswijk, Henri Gaugau (penningmeester, namens het ministerie van Justitie en Politie), Kevin Alatoe (lid, ook namens Justitie en Politie), Rabindrenath Birdja (lid, namens het ministerie van Justitie en Politie) en Roy Ramelan (secretaris, zitting namens het Korps Politie Suriname).

Kik op de link hieronder voor de beschikking:

PK

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: