Tweede vaccinatiecampagne BvL/ALS groot succes

Circa 1.000 personen gevaccineerd

De onderwijsbonden BvL en ALS hebben dinsdag 18 mei voor de tweede keer een vaccinatiecampagne georganiseerd voor de leraren. Vanaf twaalf uur ’s middags konden zij zich laten vaccineren op Lyceum I aan de Passiebloemstraat. In totaal zijn circa 1.000 personen ingeënt met het corona-vaccin AstraZeneca.

“Vanaf het eerste moment was er een enorme drukte. Tegen half zes waren er nog zeker 200 personen aanwezig. Leerkrachten, hun gezinnen en ouders, en personeel van bedrijven in de nabije omgeving hebben zich laten vaccineren. Ik schat dat het een totaal gaat worden van zeker 1.000 gevaccineerden”, benadrukt de BvL/ALS-voorzitter tevens Assembleelid, Reshma Mangre (VHP), in gesprek met Dagblad Suriname.

Dat de bewustwording begint aan te wakkeren, moedigt Mangre aan om door te gaan met de vaccinatiecampagnes. Ze geeft aan dat Nickerie, Kwatta en Lelydorp ook op haar agenda staan.

Tijdens  haar tweede vaccinatiecampagne hebben de sponsoren Eucon NV, Tulip, Kuldipsing NV en Fernandes drankjes ter beschikking gesteld. Zelf heeft Mangre ook voor gebak en drank gezorgd. Haar eerste vaccinatiecampagne op 10 mei leverde 250 gevaccineerden op.

Sinds 13 maart 2019 zijn in Suriname 12.107 personen positief getest op het coronavirus waarvan inmiddels 238 het leven hebben verlaten. Acht doden waren er dinsdag 18 mei te betreuren, een record, een dieptepunt. Dagelijks komen er meer dan 100 besmettingen bij en neemt het aantal Covid-doden toe.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: