“Theater Roxy in Para werd door junkies in brand gestoken’

De heer Ramdien uit Domburg zegt in gesprek met Dagblad Suriname, dat hij – en zijn familie – in eigenaar is geweest van Theater Roxy in Paranam, Para.

Hij reageert op een eerder in Dagblad Suriname verschenen artikel waarin staat, dat de heer Pereira eigenaar was van het theater. Maar, dat is volgens Ramdien niet zo. Hij zegt: “Theater Roxy was eerst van de familie Karamatalie. Daarna is het doorverkocht aan de familie Ramdien. Pereira was eigenaar van het gebouw dat naast het theater stond, dat gebouw was Kersten. Het theater was in de jaren ‘60 gebouwd, mijn vader en oom hebben het van Karamatali gekocht in de jaren 70/71.” 

Op de vraag of het theater altijd druk werd bezocht, zegt hij: “Het theater was altijd druk, er waren geen andere evenementen in de buurt. De familie Karamatali had een feestzaal waar dansi’s werden gehouden, maar op gegeven moment kwam die weg te vallen. De feestzaal van familie Karamatali werd door Pereira gekocht en dat gebouw werd dus Kersten.”

Op de vraag hoe het komt dat het theater is afgebrand, zegt hij: “Na een tijdje kwamen er film videos en de theaters gingen achteruit, er viel geen geld meer te verdienen en het theater werd gesloten achtergelaten. Paranam heeft veel junkies, het werd door junkies in brand gestoken. Maar, het terrein is nog steeds van ons.”

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: