Container vrachtschip ramt boot aan de wal bij SDSM

Het container vrachtschip ‘Tropic Tide’ heeft zaterdagmorgen 15 mei een boot aan de wal bij de SDSM (Suriname Drydock and Shipbuilding Company S.A.), achter de Saramaccastraat in Paramaribo, geramd. Personeel van de SDSM reageerde geschrokken toen ze het vrachtschip op zich af zagen komen.

Het schip, dat onder de vlag van St. Vincent & the Grenadines vaart is eigendom van de Amerikaanse rederij Tropical Shipping – zo blijkt uit informatie op de scheepvaartwebsites vesselfinder.com en marinetraffic.com, kwam uit Guyana en heeft als bestemming Trinidad & Tobago.

Het schip is mogelijk stuurloos geraakt, waardoor het recht afvoer op de wal van de SDSM en een daar aangemeerde boot ramde.

Inmiddels heeft de Maritieme Autoriteit Suriname, MAS, laten weten dat meerdere vaartuigen beschadigd zijn geraakt. De MAS is een onderzoek gestart naar de toedracht van het uit koers geraken van het containerschip.

PK

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: