Dronken passagier (37) maakt op Zanderij amok in KLM-toestel

De 37-jarige passagier G.R. is maandag 11 mei na de landing van een KLM-vlucht uit Nederland op de J.A. Pengelluchthaven aangehouden, zo bericht het Korps Politie Suriname vrijdag 14 mei.

De man bevond zich in beschonken toestand in het vliegtuig. Hij begon zich te misdragen en deed bedreigende uitlatingen. Bij aankomst op de luchthaven wilde hij, tegen de regels in, als eerste uit het vliegtuig stappen. Toen hij zijn zin niet kreeg, begon hij tekeer te gaan tegen het vliegtuigpersoneel dat vervolgens de airport security alarmeerde.

G.R. maakte zodanig amok, dat de airport security assistentie nodig had van agenten van het BID Team (Bestrijding Internationale Drugssmokkel). Het verzet van de man werd gebroken, waarna hij werd overgedragen aan de Militaire Politie van de Immigratie Dienst op de luchthaven. R. werd vervolgens ter ontnuchtering opgehouden op de luchthaven. Na ontnuchtering werd hij heengezonden. 

In tegenstelling tot wat door sommige personen gezegd wordt is G.R. geen politieambtenaar, aldus het Korps Politie Suriname.

De luchtvaartmaatschappij (KLM), waarmee G.R. vloog, is tot het besluit gekomen dat hij vijf jaar lang niet als passagier vervoerd zal worden in één van haar vliegtuigen.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: