Symbolische aanzet afbouw RGD gezondheidscentrum Koewarasan

Tijdens de ‘Internationale Dag van de Verpleging’ van woensdag 12 mei heeft de symbolische aanzet plaatsgevonden tot afbouw van het RGD gezondheidscentrum (Regionale Gezondheidsdienst) in het ressort Koewarasan, zo bericht de voorlichtingsdienst van de regering.

Voorzitter Fayaz Sharman van het stichtingsbestuur van de Regionale Gezondheidsdienst geeft aan, dat het bestuur van de RGD samenwerkt met minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid en directeur Nishita Gajadin van de RGD aan constante verbetering van de algemene gezondheid. ‘Wij zijn grote voorstander van dit project, dat beoogt bij te dragen aan verbetering en versterking van de gezondheidszorg in dit gebied’, aldus de voorzitter. 

Directeur Nishita Gajadien benadruktd, dat de gezondheidsinstelling verheugd is dat ondanks alle omstandigheden de aanzet is gegeven ter afronding van het gebouw. ‘Dit gebaar geeft een goed gevoel en benadrukt dat gezondheidszorg een belangrijk onderdeel is van de beleidsdoelen van de regering.’ 

De bouw van het gezondheidscentrum Koewarasan is onderdeel van een zevental projecten die gefinancierd worden door de Opec Fund for International Development (OFID). Directeur Gajadien accentueerde, dat het streven gericht is op het bieden van gezondheidszorg aan cliënten binnen een moderne faciliteit met verruimde openingstijden.

Minister Amar Ramadhin zei,dat de directie van de RGD ook het veiligheidsaspect meeneemt bij het openen van poli’s en centra. De bewindsman stelde ook, dat de RGD-poli Koewarasan een modern gezondheidscentrum wordt dat zal voldoen aan internationale standaarden. ‘Dit project was bijna belandt op het punt om te stoppen, vanaf het aantreden van regering Santokhi-Brunswijk is er baanbrekend werk verricht om het project te continueren. Ik ben enorm dankbaar dat ondanks de financiële crisis minister Armand Achaibersing van Financiën achter dit project heeft gestaan.’

President Chandrikapersad Santokhi benadrukte, dat hij het bijzonder waardeert dat hij symbolisch een steen mocht leggen. ‘Het gaat niet alleen om een steen, maar met name de dag waarvoor we hier zijn. Vandaag op de ‘Internationale Dag van de verpleging’ willen wij die steen symbolisch de hoeksteen van de volksgezondheid laten zijn. Vrijdag zijn wij te Wonoredjo om de steenlegging te doen voor de bouw van een RGD-centrum.’

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: