Salarissen leden rechterlijke macht en procureur-generaal met spoed fors verhoogd

Via een Staatsbesluit wil de regering dat met enige haast de salarissen van leden van de rechterlijke macht en de procureur-generaal worden verhoogd. De Staatsraad moet hieromtrent nog wel president Chandrikapersad Santokhi adviseren.

De regering vindt de verhogingen dringend noodzakelijk. In een nog vast te stellen wet moeten de salarissen en overige vereisten van benoembaarheid en een pensioenregeling worden vastgesteld.

De salarisschaal van de president van het Hof van Justitie en de procureur-generaal begon bij SRD 31.655 en eindigde op SRD 35.723. De nieuwe schaal van de president van het Hof van Justitie en de procureur-generaal wordt nu minimaal SRD 47.843 en maximaal SRD 53.585. Dat was respectievelijk SRD 31.655 en SRD 35.723. Het salaris van  vicepresident van het Hof stijgt van SRD 27.507 naar SRD 41.261 per maand tot maximaal SRD 49.831.

De leden van de rechterlijke macht hebben ook recht op 20% representatie- en 20% vervoerstoelage. De verhoging heeft een terugwerkende kracht tot oktober 2020.

Hieronder een overzicht van de oude- en de voorgestelde nieuwe salarisstructuur.

PK

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: