Suriname verliest radio-icoon met heengaan Shabier Ishaak

Geen ‘Hum Tum Aur Woh’ meer met Shabier Ishaak

De omroeper, presentator, MC Shabier Ishaak is een radio-icoon geweest. De heer Shabier Ishaak is op dinsdag 4 mei in de middag komen te overlijden op 75-jarige leeftijd. Met het heengaan van hem verliest Suriname een radio-icoon. Dagelijks presenteerde Shabier Ishaak middels het programma ‘Hum Tum Aur Woh’ op een unieke wijze de krantenberichten aan de samenleving, en dit deed hij via ACME Radio 91.3 FM. Rapar verliest een medewerker van het eerste uur.

De heer Shabier Ishaak werd erg populair vanwege de specifieke wijze waarop hij elke middag het nieuws in de Hindoestaanse taal tot de luisteraars brengt. Hij werd geboren op 21 augustus 1945.

Behalve het omroepen, en als MC, is hij ook trouw bezig geweest met sociaal werk. Hij is de voorzitter geweest van Stichting Hindoestaanse Immigratie en heeft in die hoedanigheid heel veel projecten kunnen bewerkstelligen waaronder de realisatie van het monument van Baba en Mai en het crematieoord in het district Saramacca.

In het kader van zijn 75e verjaardag op 21 augustus vorig jaar vertelde hij in gesprek met Dagblad Suriname, dat het omroepen op de radio begon door tussenkomst van zijn neef en directeur Rashid Pierkhan. Hij heeft voor vele muziekgroepen, ook tijdens concerten in de bekende theaters en op vele andere podia, als MC mogen fungeren.

Namens directie en personeel, gecondoleerd en heel veel sterkte voor alle nabestaanden.

Khoesiaal P.

error: Kopiëren mag niet!