Centrale Bank start technische samenwerking met De Nederlandsche Bank

In een kort communiqué heeft de Centrale Bank van Suriname (CBvS) maandag 3 mei bekendgemaakt, dat zij sinds eind vorig jaar met de Nederlandsche Bank (DNB) in overleg is om te komen tot een technische samenwerking. Dit heeft geleid tot het bezoek van de secretaris van de DNB, de heer dr. Cees Ullersma, op dinsdag 27 en woensdag 28 april aan de CBvS. 

In dit kader zijn er diverse oriëntatie gesprekken gevoerd met de leiding van de CBvS en de verschillende afdelingshoofden van het Directoraat Toezicht en Kredietwezen.  

Dit 2-daagse oriëntatie bezoek zal resulteren in de totstandkoming van een document voor technische samenwerking en ondersteuning. Hierna zal een gericht actieplan worden bewerkstelligd, waarbij de aangeboden technische ondersteuning mede zal bijdragen aan het inmiddels ingezette proces van het herstel van de integriteit en het vertrouwen van de Bank. 

Ullersma vertrok woensdag 28 april weer naar Nederland. De Governor van de CBvS, Maurice Roemer, kijkt uit naar een vruchtbaar verloop van de samenwerking tussen de CBvS en DNB.

error: Kopiëren mag niet!