Update inzake onderschepping 902 kilo cocaïne te Tafelberg

Van de woensdag 27 april, bij Tafelberg, onderschepte 902 kilo cocaïne en ter plekke aangetroffen goederen heeft Dagblad Suriname enkele beelden verkregen.

Voorzover nu vaststaat werd ter plekke een Cubaan aangehouden en een tweede verdachte zou het regenwoud zijn ingevlucht en is nog spoorloos. Er circuleren onder andere op social media geruchten, dat de gezochte voortvluchtige verdachte een 40-jarige militair is, die ook piloot zou zijn. De man zou voor verhoor zijn opgeroepen, maar niet zijn verschenen. De Militaire Politie zou nu naar de man op zoek zijn, aldus nog onbevestigde berichten.

In de directe omgeving werden plastic stickers gevonden, die mogelijk erop duiden dat het registratienummer van een vliegtuig is vervalst. Ook werden wat andere zaken aangetroffen. Er werd echter geen vliegtuig aangetroffen. De cocaïne was mogelijk door een vliegtuig gedropt, maar er is ook een mogelijkheid dat het op een airstrip in de omgeving is geland en dat daar de cocaïne is uitgeladen.

De onderschepping zou het resultaat zijn van de intensivering van de samenwerking tussen opsporings- en inlichtingendiensten van Suriname en Guyana (CANU,  Customs Anti-Narcotics Unit) en andere internationale partners zoals afgesproken door de regeringsleiders van beide landen enkele maanden geleden.

Deze samenwerking gaat gecontinueerd en verdiept worden teneinde de grensoverschrijdende criminaliteit, waarvan de aanpak bij de regering hoge prioriteit geniet, in al haar facetten effectief te bestrijden.

De actie woensdagochtend werd uitgevoerd door een gemengde eenheid van leden van het Korps Politie Suriname (KPS) en andere veiligheidsdiensten.

De Tafelberg is met 1.026 meter boven de zeespiegel een van de hoogste bergen in Suriname. De berg ligt in het voormalige natuurreservaat Tafelberg, tegenwoordig onderdeel van het Centraal Suriname Natuurreservaat. Het is een populaire expeditiebestemming.

PK

error: Kopiëren mag niet!