Rabin Baldewsingh voorgedragen als wethouder in Leidschendam-Voorburg

Oud-wethouder in Den Haag Rabin Baldewsingh (58) wordt door de PvdA voorgedragen als wethouder in Leidschendam-Voorburg. Dat heeft de fractie van de Partij van de Arbeid dinsdag 27 april bekendgemaakt. 

Op 22 maart werd bekend dat PvdA wethouder Nadine Stemerdink door de gemeenteraad van Voorschoten zou worden voorgedragen als nieuwe burgemeester. Op 17 mei 2021 zal zij aantreden als burgemeester. Door haar vertrek ontstaat er een vacature voor een PvdA-wethouder, waarvoor Baldewsingh zal worden voorgedragen.

Baldewsingh laat weten: ‘Ik ben blij en dankbaar voor het vertrouwen dat de fractie en de leden in mij hebben uitgesproken. Leidschendam-Voorburg is een prachtige gemeente, waarvoor ik al mijn ervaring ga inzetten. Vanuit het gedachtegoed van de Partij van de Arbeid en in het belang van alle inwoners van Leidschendam-Voorburg.’

Baldewsingh is voor velen een bekend PvdA-gezicht. Hij was in de periode 2006-2018 gedurende 3 termijnen wethouder voor de PvdA in Den Haag. Daaraan voorafgaand was hij raadslid vanaf 1998. Als wethouder heeft hij diverse portefeuilles onder zijn hoede gehad, zoals sociale zaken en werkgelegenheid, wijkaanpak, sport, volksgezondheid, inburgering en integratie, personeel en organisatie en burgerzaken. Portefeuilles die goed aansluiten bij de portefeuilles die Nadine Stemerdink achterlaat. 

Daarnaast heeft hij verschillende nevenfuncties vervuld, zowel landelijk als regionaal. Zo was hij onder andere bestuurslid van de Vereniging van Zuid-Hollandse Gemeenten en voerde hij als vice-voorzitter van het College van Arbeidszaken VNG de cao-onderhandeling voor 160.000 gemeenteambtenaren.

Rabin Baldewsingh is in 1962 in Paramaribo geboren. In 1975 kwam hij op 13-jarige leeftijd naar Nederland. Vanaf 1980 woont hij in Den Haag, waar hij op jonge leeftijd maatschappelijk en politiek actief werd. Hij was voor zijn wethouderschap journalist en programmamaker. Momenteel is hij zelfstandig adviseur voor politieke en maatschappelijke vraagstukken. Ook is hij verhalenschrijver, dichter, redacteur en onderzoeker van het Surinaams erfgoed. Op dit moment doet hij een pre-PhD onderzoek naar het ontstaan en ontwikkeling van zijn moedertaal bij het Dual PhD Centre van de Universiteit Leiden in Den Haag. Hij woont in Den Haag en is getrouwd.

error: Kopiëren mag niet!