Derde dode te betreuren bij aanrijding Oost-Westverbinding

Bij een aanrijding maandagavond 19 april rond zeven uur op de Oost-Westverbinding tussen een Toyota Hiace en een Mitsubishi L 200 pick-up kwamen de 55-jarige automobilist Jozef Pinas en zijn vrouw Marcelle Koosman (50) om het leven. Een derde betrokkene bij deze aanrijding die de pick-up bestuurde, overleed dinsdagochtend aan zijn verwondingen in het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP), zo meldde het Korps Politie Suriname woensdagochtend 21 april.

De politie van het bureau Moengo kreeg maandagavond van de command center de melding dat er een aanrijding had plaatsgevonden tussen twee voertuigen en dat er sprake was van zwaargewonden. Bij aankomst van de politie, wees het onderzoek uit dat de bestuurder van de Toyota Hi-ace, Jozef Pinas, zijn echtgenote en vier andere inzittenden, waaronder een baby, op de Oost-Westverbinding reden. Zij kwamen vanuit de richting Moengo en reden naar Paramaribo. 

Ter hoogte van km 79, waar dat gebied vrij donker en onbewoond is, kwam hij tegen een pick-up aan, die aan de linkerzijde van de weg met pech stond geparkeerd. De 45-jarige Cedric Gemerts, die naast het defecte voertuig stond en bezig was met de motor, werd door de aanrijding enkele meters meegesleurd. Hij liep schaafverwondingen op aan zijn rug en zitvlak.

Het echtpaar raakte bekneld in het voertuig en vertoonde geen levenstekens meer. Met behulp van de brandweer werden de twee uit het voertuig gehaald. Een arts stelde de dood vast. De drie andere inzittenden hadden pijn over het gehele lichaam en de baby liep geen letsels op. De drie mede-inzittenden, de baby en Gemerts werden voor medische hulp in een ambulance afgevoerd naar de Spoedeisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. In de vroege ochtend van dinsdag overleed Gemerts in het ziekenhuis. De lichamen van het echtpaar en Cedric Gemerts zijn na afstemming met het Openbaar Ministerie in beslag genomen, terwijl de voertuigen aan een herkeuring zullen worden onderworpen. Deze zaak is voor verder onderzoek overgedragen aan de Verkeersunit van regio Oost van het Korps Politie Suriname.

error: Kopiëren mag niet!