Mr. dr. Carlo Jadnanansing over nieuw boek over deviezenwetgeving

Het aantal voorschriften over onze Surinaamse deviezenwetgeving is zo talrijk en ondoorzichtig, soms zelfs tegenstrijdig lijkend, dat de meeste mensen die te maken hebben met deze materie door de bomen het bos niet meer kunnen zien met betrekking tot ons deviezenrecht.

Anne Harmsma, een financieel-economisch geschoolde jurist heeft geprobeerd met zijn recente publicatie licht te brengen in de duisternis van het oerwoud van de Surinaamse deviezenwetgeving. De auteur, die onder andere eerst advocaat was in Nederland, later wetgevingsjurist in Suriname, daarna hoofddocent privaatrecht aan de Universiteit van Suriname, sloot zijn carrière af als directielid van de ABN Amro Bank N.V. in Paramaribo.

Na zijn pensionering vestigde hij zich als partner en managing director bij Theunissen & Harmsma Consultancy in Paramaribo.

Hij heeft recentelijk het boek “Van Surinaams deviezenrecht – een oriëntatie” uitgebracht en aangeboden aan de president van de Republiek Suriname.

Ik ben van plan een recensie te schrijven over het boek, maar dat kan nog even duren.

Ik volsta voorlopig met een citaat uit het proloog van het boek:

Het is een uitdaging om volledigheid na te streven in de zoektocht naar bronnen, die eerst te ordenen en vervolgens de onderlinge verbondenheid van antiquarische gegevens aan de ene kant van het spectrum en opzienbarende gelegenheids-initiatiefwetgeving aan de andere kant, te vormen tot een redelijk actueel overzicht van geldend recht.”

Anne Harmsma is van geboorte Fries (niet te verwarren met Anne de Vries!), maar woont vanaf 1979 in Suriname. Hij voelt zich volledig thuis in ons land, maar zijn favoriete “odo” is van zijn geboorteplaats afkomstig: “…. sizzen is neat, mar dwaan is in ding…”! (Vrij vertaald: geen woorden, maar daden!).

Het boek beslaat 92 pagina’s en is o.a. verkrijgbaar op het

Juridisch Adviesbureau mr.dr. C.R. Jadnanansing aan de​ ​Grote Hofstraat 7 (met parkeergelegenheid naast Orlando’s Coffee Shop, Kerkplein) voor de prijs van SRD 175,– Tel: 410143/424946/476757 en​ ​e-mail: [email protected] / [email protected] / [email protected] 

Carlo Jadnanansing

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: