Man (30) aangehouden voor diefstal fiets en verduistering 9 zangvogels

Het Korps Politie Suriname bericht vrijdagmiddag 9 april, dat de 30-jarige M.M., alias ‘Rico’ op zaterdag 3 april door de politie van Wageningen is aangehouden nadat er drie aangiften tegen hem waren  gedaan van diefstal en verduistering.

Deze man heeft op 30 maart een fiets gestolen. Volgens de eigenaar had hij de fiets aan M.M. geleend. Na deze terug te hebben bezorgd, werd de fiets gestolen. Hij zag ‘Rico’ op een dag met de fiets op straat en confronteerde hem ermee. ‘Rico’ bracht M. toen een vuistslag toe en de twee raakten in een handgemeen. Als gevolg hiervan deed het slachtoffer aangifte van mishandeling en diefstal tegen ‘Rico’. De fiets werd in beslag genomen en naderhand afgestaan aan de eigenaar.

De tweede aangifte betreft de verduistering van 6 zangvogels. Hiervan deed A.K. (42) aangifte. Hij verklaarde, dat hij 6 picolets voor verkoop aan ‘Rico’ had gegeven. Drie van de zangvogels behoorden aan hem toe; terwijl de andere drie van een vriend van hem, Revo genaamd, waren. Dit heeft hij gedaan nadat ‘Rico’ hem had voorgehouden dat hij een vriend Tito in Commewijne had en dat die vriend in zangvogels handelde. Hij zou de vogels aan Tito verkopen en het geld vervolgens brengen voor A. die het met Revo zou delen. Maar, hier is niets van terecht gekomen. ‘Rico’ zei tegen hem een dag na de afgifte, dat hij een aanrijding had gemaakt en dat hij het geld van de picolets moest afstaan aan de benadeelde van de aanrijding.

In een 3e aangifte die gedaan is in november 2020, heeft ‘Rico’ van W.H. (54) 3 picolets verduisterd. Hij hield W. voor, dat de picolets van hem niet goed floten en dat hij die zou meenemen om op te peppen. Na te hebben opgepept zou hij ze dan terug brengen voor W. Toen ‘Rico’ niet kwam opdagen, zocht hij hem op en trof hem aan bij zijn woning. ‘Rico’ zei, dat hij de vogels had verkocht. Verder hield hij de benadeelde voor dat hij de opbrengst zou krijgen. Ook hiervan kwam niets terecht en W. ging vervolgens naar de politie om aangifte te doen. 

‘Rico’ werd opgespoord en aangehouden op zijn woonadres te Wageningen. Hij verklaarde de fiets van M. te hebben weggenomen, omdat die hem moest betalen. Over de vogels verklaarde hij dat hij deze in Paramaribo had verkocht en de opbrengsten voor zichzelf had gehouden.

Na afstemming met het Openbaar Ministerie werd ‘Rico’ door de politie van Wageningen in voorlopige verzekering gesteld.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: