Districtscommissaris Bhola laat na ‘controle’ verjaardagsfeest gewoon doorgaan

‘We hoeven van een mug geen olifant te maken’


Er circuleren beelden van een verjaardagsfeest van een 50-jarige op social media, waarop onder andere de districtscommissaris van Paramaribo Noord-Oost, de heer Ricardo Bhola, is te zien. Zijn aanwezigheid op het feest heeft geleid tot veel negatieve reacties op social media, immers (huis)feesten zijn verboden conform de geldende covid-19 maatregelen. Ook is op de beelden te zien dat de reguliere maatregelen, zoals de 1.5 meter afstand in acht nemen en het dragen van een mond-/neuskapje, niet door iedereen zijn nageleefd. Districtscommissaris Bhola bevestigt tegenover de redactie van Dagblad Suriname dat hij inderdaad op het feest aanwezig was. 

‘Ik was inderdaad heel kort aldaar om erop toe te zien dat het verjaardagsfeest moest stoppen en heb de aanwezigen toegesproken het covid-protocol in acht te nemen. En heb toen de plaats verlaten.’ Op de vraag waar het feest werd gehouden, zegt Bhola ‘ergens dichtbij in de stad’. Kennelijk mag de locatie van het feest niet bekend worden. Hij weet overigens niet of het feest na zijn vertrek is voortgezet. ‘En wat mij betreft, hoeven we van een mug geen olifant te maken!’

De reactie van de districtscommissaris, die erop moet toezien dat in zijn werkgebied de covid-maatregelen worden nageleefd en dat er geen feesten plaatsvinden, is opmerkelijk. Hij was immers enige tijd op het feest aanwezig – lijkt vanaf een stoel op zijn gemak naar de feestvierders te kijken – en zegt in zijn reactie dat hij erop toezag dat het feest moest stoppen, maar vervolgens zegt hij de aanwezigen te hebben toegesproken om ‘het covid-protocol’ in acht te nemen. Vervolgens heeft hij de feestlocatie verlaten. Hij heeft het feest uiteindelijk niet verboden, zo wordt duidelijk uit zijn reactie, terwijl dat conform de geldende covid-maatregelen wel had gemoeten. Terwijl hij aanwezig was, is het feest dan ook – zo blijkt duidelijk uit de beelden – gewoon doorgegaan. 

De opmerking van de heer Bhola dat van een mug geen olifant hoeft te worden gemaakt, lijkt blijk te geven van onderschatting van de ernst van de covid-pandemie. Immers, hij was aanwezig op een verjaardagsfeest en dergelijke feesten – die dus zijn verboden door de autoriteiten, waar de districtscommissaris deel van uitmaakt – zijn potentiële verspreiders van het covid-19 virus.

PK

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: