Suriname en VS versterken samenwerking op terrein van drugshandel en wetshandhaving

De minister van Justitie en Politie, Kenneth Amoksi, heeft donderdag 8 april op het ministerie met de Amerikaanse ambassadeur Karen Lynn Williams en procureur-generaal Roy Baidjnath Panday een Letter

of Agreement (LOA) ondertekend. Deze overeenkomst  tussen de Surinaamse- en Amerikaanse regering betreft het continueren van een intensievere samenwerking op het gebied van de controle op verdovende middelen en wetshandhaving.

Hoofdinspecteur Eshita Hunte was namens het Korps Politie Suriname Politie bij de ondertekening aanwezig.

Met de overeenkomst hebben de regeringen van Suriname en de VS zich

gecommitteerd om samen te werken aan een aantal programma’s op een breder gebied van drugsbestrijding, wetshandhaving en rechtsstaat versterking. De afzwaaiende procureur-generaal zei heel blij te zijn met deze ondertekening aan het einde van zijn carrière. Hij zei ook dankbaar te zijn voor de samenwerking die er al is tussen de Amerikaanse ambassade en de regering van Suriname op het gebied van de controle op verdovende middelen en wetshandhaving.

Minister Amoksi haalde aan, dat door de jaren heen de regeringen van Suriname en de VS altijd een goede samenwerking hebben gehad op het gebied van veiligheid.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: