Het mooiste moment voor Ingrid Karta-Bink

Ingrid Karta-Bink is een Surinaamse politica, voormalig districtscommissaris, voormalig parlementariër en schoolleider.  Karta-Bink, 49, stelt tegenover Dagblad Suriname dat zij is geboren in Paramaribo, maar opgegroeid is in Commewijne. Zij was het vierde kind in het gezin. Haar moeder is Javaanse en vader is een witte man geweest. “Ik heb de strijdvaardigheid en doorzetting van mijn moederskant geleerd. Van mijn vader ook, hij leerde me vooral dat zakelijke en dat rechtvaardigheid belangrijk is.” Ze verloor haar vader op haar 17de jaar, waarna haar moeder het gezin in haar eentje verzorgde. Karta-Bink begon haar loopbaan als lerares op de OS De Hulp ten oosten van Tamanredjo. Vijf jaar later werd ze schoolhoofd van OS Mariënburg, waar ze 10 jaar aanbleef. In die periode gaf zij vooral ook sterk voor de ietwat zwakke leerlingen.

Karta-Bink was ook al vroeg politiek actief en maakte zich sterk als een stem voor de lokale burgers. Op 15 juni 2011 werd zij op voordracht van de PL aangesteld als eerste vrouwelijke districtscommissaris van Commewijne en vervulde tot april 2014, die functie. In 2015 werd zij op de lijst van de V7 in  Commewijne gekozen tot volksvertegenwoordiger. Bij de verkiezingen van mei 2020 was zij lijsttrekker op de lijst van de Abop/PL. De PL had echter stemadvies gegeven voor Evert Karto en Karta-Bink werd niet herkozen. Zij maakte in september 2020 bekend te stoppen als lid van de PL. Desgevraagd stelt zij dat haar mooiste moment op 30 juni 2015 was. “Dat was het mooiste moment van me leven. Toen werd ik beëdigd en toegelaten tot het parlement. Volksvertegenwoordiger zijn is een verantwoordelijkheid die je neemt van het electoraat. Je wordt gekozen om het gezicht, de spreekbuis te zijn van het volk. Het vertrouwen wordt gesteld als gekozene. Dat was het mooiste moment voor mij. Ik ben nog niet klaar met het werk, er zijn alternatieven en opties om door te gaan”, aldus Karta-Bink. 

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: