CLO stelt regering ultimatum

De Centrale van Landsdienaren Organisaties (CLO) onder leiding van Ronald Hooghart geeft de regering tot 15 april de tijd om het twk-bedrag (terugwerkende kracht) aan salarisaanpassing voor de ambtenaren weer te doen uitbetalen. Als dat niet gebeurt dan kan de regering oorlog verwachten, zegt Hooghart. 

De CLO heeft woensdag 7 april  een vergadering gehouden met landsdienaren over deze kwestie. De CLO-voorzitter zegt, dat al geruime tijd met de regering is gesproken over het weer doen uitbetalen van het twk-bedrag aan salarisaanpassing aan de landsdienaren.

De regering Bouterse/Adhin had vorig jaar op de valreep besloten de landsdienaren een 50 procent bezoldigingsaanpassing toe te kennen. Er is toen overeenstemming bereikt met de CLO over het incorporeren van het twk-bedrag op de bezoldiging, zoals uitbetaald in 2018, 2019 en tot en met juni 2020, en daar bovenop een 25 procent loonaanpassing.

Afgesproken was dat de nieuwe bezoldiging per 1 juli zou ingaan. Met de huidige regering is sindsdien gesproken over de uitvoering van het overeengekomene, echter tot op heden zonder resultaat. De twk die uitbetaald werd moet gecontinueerd worden, zei Hooghart woensdag op de bijeenkomst met landsdienaren. De CLO-voorman vindt dat er lang genoeg is gewacht en dat de landsdienaren het bijzonder moeilijk hebben. Hij stelt acties in het vooruitzicht.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: