1 April: Geen aangespoelde bultrugwalvis op strand bij Braamspunt

Een goede verstaander heeft een half woord nodig en dus hadden velen al snel in de gaten, dat het bericht in Dagblad Suriname van donderdag over een aangespoelde bultrugwalvis op een strand bij Braamspunt, een 1 aprilgrap was.

Een verzonnen bericht, maar toch hebben enkele lezers en volgers van Dagblad Suriname het bericht wel geloofd. Echter, er was en is dus geen enkele sprake van welke aangespoelde walvis dan ook op het strand van Braamspunt.  Toch was het bericht op de website van Dagblad Suriname vrijdagochtend rond acht uur al ruim 4.600 keer gedeeld op Facebook.

De overige informatie in het artikel berust overigens wel op waarheid, maar niet de inleidende woorden over het aangespoelde dier.

error: Kopiëren mag niet!