Staatsolie organiseert local content service forum: Suriname moet zich voorbereiden op offshore olie- en gasindustrie

Staatsolie organiseert donderdag een virtuele bijeenkomst met geregistreerde leveranciers war Total Exploration & Production Suriname B.V. de deelnemers gaat informeren over de stand van zaken van zijn activiteiten en toekomstplannen. Sinds januari 2021 zijn er vier olievondsten en een koolwaterstofvondst in de Surinaamse diepzee gedaan en de verwachting is dat er meerdere vondsten volgen. 

Het is daarom een strategische prioriteit – aldus Staatsolie in een persbericht -, dat het lokale bedrijfsleven zich klaarmaakt om specifieke diensten te kunnen verlenen aan de opkomende offshore-olie- en gasindustrie. Een grote deelname van capabele Surinaamse bedrijven zal ervoor zorgen dat Suriname maximaal economisch voordeel heeft aan de investeringen in de offshore-olie- en gasindustrie en dat ook andere sectoren hiervan kunnen profiteren.

Total Exploration & Production Suriname B.V., operator in Blok 58 waar al vier vondsten zijn gedaan, zal de deelnemers aan het local content service forum informeren over haar huidige en toekomstige activiteiten in Suriname, de local contentstrategie, de contractstrategie en -proces van Total in Suriname (inclusief het pre-kwalificatieproces, de normen en de compliance-eisen) en de vooruitzichten voor de komende twee jaren.

Suriname heeft al ruim veertig jaar een actieve olie-industrie met olieproductie en een raffinaderij. Staatsolie werft menskracht, goederen en diensten op de lokale markt. Suriname heeft wat dat betreft een voorsprong ten opzichte van landen zonder een bestaande olie-industrie. Uit het in 2018 uitgevoerde Industrial Baseline Study, door Staatsolie en zijn offshore-partners (https://www.staatsolie.com/media/qklbgjfv/ibs-findings-presentation_nov-2018.pdf), bleek dat het lokaal bedrijfsleven de potentie heeft om goederen en diensten te leveren aan de offshore-olie- en gasindustrie. Echter, Surinaamse bedrijven zullen hun standaarden aanzienlijk moeten verbeteren om goederen en diensten te leveren aan de offshore-olie- en gasindustrie. De eisen die de offshore-industrie stelt aan toeleveranciers zijn stukken hoger, onder andere vanwege de risico’s die het werken in de open zee met zich meebrengt.

Local content kan worden omschreven als het aandeel in of de toegevoegde waarde van de investeringen in een sector aan de nationale economie. Staatsolie heeft een rol in de ontwikkeling van local content en wil dit bereiken door:

– Het met elkaar in contact brengen van internationale aannemers en potentiële lokale leveranciers, zodat deze leveranciers informatie krijgen over de activiteiten en kansen op mogelijk toekomstige deelname of ondersteuning aan de offshore-industrie.

– Het stimuleren van samenwerkingsverbanden met buitenlandse bedrijven om kansen te creëren voor training en certificering die de verdere ontwikkeling en groei van de sector mogelijk moeten maken.

Het local content service forum past binnen deze rol en heeft als doel om de informatie-uitwisseling te vergemakkelijken en de dialoog tussen alle belanghebbenden te stimuleren. 

Registreren voor deelname aan het forum, dat donderdag 4 maart om 10.00  uur start, is nog mogelijk en kan via Local Content Services Forum Registration (https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx?id=2vaaLwrk0mTSao4AOcGP210UptF5WZCgdrjDUNKn7VUMjdPT0NVM1RXVEpPNjZUVTdGUE0xVVlLSy4u). Bedrijven die zich nog niet hebben aangemeld als leverancier van goederen en diensten, kunnen dat doen in het Suriname Suppliers Portal (https://www.staatsolie.com/en/suriname-srp/).

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: