Stil protest tegen seksueel molest

Maandagmorgen hebben verschillende personen een stil protest gehouden aan de Monseigneur Wulfingstraat om aandacht te vragen voor seksueel misbruik van jonge vrouwen in de sport. De boodschap is duidelijk: ‘Stop elke vorm van seksueel molest’. Het protest werd georganiseerd, omdat de zaak van een voetbaltrainer van Robinhood, die verdacht wordt zijn 14-jarige vrouwelijke pupil te hebben misbruikt, voorging bij de strafrechter. Met de protestborden werd tegelijkertijd ook opgeroepen om sporten ook veilig te maken voor alle kinderen. “Bescherm onze kids”, “Geef gehoor”, “Kijk niet weg”, “Bescherm ons”, “No means No!”, “Straf seksueel molest” en “Stop seksueel misbruik”, waren enkele van de opschriften op de protestborden. De groep is teleurgesteld dat er na drie jaar nog steeds geen uitspraak is, terwijl de voetbaltrainer weer normaal aan de slag is.

Carla Bakboord die die zich sterk maakt voor ‘gender based violence’ en gisteren tot de protesterende groep behoorde, was behoorlijk ontdaan om te vernemen dat in deze zaak de officier nog met een strafvoorstel moet komen. Daarna volgt pleidooi van de advocaten van de trainer en repliek zijdens het OM en dupliek zijdens de verdediging. Het is te voorzien dat de zaak nog enige tijd op de zitting zal blijven lopen.

Tekst: FR – foto’s: Ricky Bahadoersingh

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: