Veldarbeiders bestuurskantoren moeten gedumpte rotzooi burgers opruimen

Het dumpen van afval door burgers lijkt de gewoonste zaak van de wereld. Dagelijks worden buurten, wegen, straten, bermen en trenzen ontsierd door allerlei rotzooi dat kennelijk achteloos door mensen wordt weggegooid, gedumpt. Door dat gedrag worden districtscommissariaten opgezadeld met veel extra werk, dat feitelijk overbodig zou moeten zijn. Zo, bericht het commissariaat Wanica-Zuidoost, dat afgelopen donderdag veldarbeiders van het bestuurskantoor De Nieuwe Grond schoonmaakwerkzaamheden moesten verrichten op de Indira Gandhiweg ter hoogte van de Vredeslustweg 2. Het betrof het verwijderen van door burgers gedumpt afval.

Het lijkt erop dat het dumpen van afval in de genen zit van veel mensen. Immers, het is een probleem dat al jaar en dag bestaat en ook al jaar en dag wordt mensen erop gewezen te stoppen met dit asociaal gedrag.  Het is een kleine moeite om bijvoorbeeld een petflesje, blikje of etensbakje of plastic zakje even ergens in een afvalbak te gooien of mee te nemen naar huis.  

PK

error: Kopiëren mag niet!