“Ik word dagelijks verrast door de gebeurtenissen in het land”

“Ik word dagelijks verrast door wat er gebeurt in het land”, zegt een burger aan de krant. De burger besloot haar groente-inkopen in de middag te doen en gaf aan dat zij redelijke prijzen zag, maar ook schrok toen zij de prijs van een bosje dagoeblad hoorde.  “Ik stond namelijk een hele poos stil. SRD 20 voor een bos. Ik begrijp dat er een soort schaarste is en het weer ook een rol speelt, maar SRD 20 voor een bosje bladgroente is erg overdreven.” Niet alleen deze burger ziet dagelijks verschil in prijzen van de groentesoorten.

Een groenteverkoopster langs de straat geeft aan dat er een heel groot verschil is met de ochtend- en de middagverkoop. “Ik verkoop namelijk een bosje tajerblad voor SRD 7,50 en een bosje dagoeblad tussen de SRD 10-12. De reden achter deze hogere prijs weet ik ook niet.” Hij gaf verder aan dat het kan komen door het tijdverschil en dat er een schaarste is. “Ik woon namelijk alleen met mijn man en vind dat al een behoorlijk verschil. Hoe gaat een gezin van 5 het zich dan permitteren. Een bos is uiteindelijk ook niet te doen voor zo een groot gezin. Hoe kom je uit”, vraagt een burger zich af. “Dit moet ook onder controle gehouden worden.”

TM

error: Kopiëren mag niet!