Voorlopig geen verkeerslichten op de hoek Van ’t Hogerhuysstraat en Slangenhoutstraat

Het portaal waar de verkeerslichten aan bevestigd zijn op de hoek van de Van ’t Hogerhuysstraat en de Slangenhoutstraat zal voorlopig niet terugkomen. Dit geeft de minister van Openbare Werken, Riad Nurmohamed, te kennen aan Dagblad Suriname. Het portaal werd vorig jaar tot tweemaal toe door zwaar transport aangereden. De portaalconstructie werd door de aanrijding dusdanig beschadigd, dat het verwijderd moest worden. Het ministerie van Openbare Werken besloot het te verwijderen voor herstel, echter zal het voorlopig niet meer terugkeren. Vele verkeersdeelnemers hebben tegenover Dagblad Suriname te kennen gegeven dat zij veel last ondervinden van de huidige verkeerssituatie. Tijdens spitsuren is er volgens weggebruikers sprake van algehele chaos. De Van ’t Hogerhuysstraat en Slangenhoutstraat zijn belangrijke verbindingswegen en het verkeer richting de stad raakt vaker opgestopt. Eerder gaf minister Nurmohamed al te kennen aan Dagblad Suriname dat het project voor de herinrichting van de wegen rondom de Jules Sedney Haven van Paramaribo al gestart is. Een uitgebreide 6-baanse brug over de Saramaccadoorsteek is onderdeel van het geheel. De bewindsman stelt dat de “Request of Expression of Interest Consulting Services” inmiddels al de deur uit is gegaan. Het ministerie van Openbare Werken heeft de financiering ontvangen van de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank (IDB). Dit project valt onder het “Verbetering van Transport, Logistiek en Concurrentievermogen in Suriname (ITLCS).”

Asad Mushtaq

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: