Resten door landingsgestel gezakt toestel Blue Wing Airlines te Kawemhakan op boot op weg naar Paramaribo

Het Blue Wing Airlines toestel dat op woensdag 30 december bij de landing op de airstrip bij het Wayana-dorp Kawemhakan door het landingsgestel zakte is op een boot, korjaal, onderweg naar Paramaribo, in delen, Het vliegtuig was half januari door bewoners zelf met ATV’s van het vliegveldje getrokken, waarna het werd ontmanteld door medewerkers van de luchtvaartmaatschappij. Zo werd de motor uit het toestel verwijderd.

Volgens ooggetuigen was het vliegtuig op 30 december te laag aan komen vliegen over het water waardoor een van de wielen de voorkant van het vliegveld hard raakte. Het vliegveldje, de airstrip, ligt ten opzichte van de rivier zeker vijf meter hoger. Vervolgens ging er iets mis met het landingsgestel. Het toestel gleed nog een aantal meter op zijn buik door en kwam vervolgens tot stilstand op de airstrip.

Resten van het vliegtuig zijn dinsdag door bewoners naar de rivier vervoerd. De restanten worden daar op een korjaal geplaatst waarna de reis naar Paramaribo kan beginnen. Naar verwachting gaat de boot er twee dagen over doen om Albina te bereiken.

PK

error: Kopiëren mag niet!