Verzetzaak Bouterse uitgesteld naar 26 februari

De verzetzaak van Desi Bouterse is vanmorgen door de Krijgsraad uitgesteld naar 26 februari. Irvin Kanhai, raadsman van Bouters, heeft tijdens de zitting aangevoerd dat de dagvaarding nietig is, omdat deze is getekend nog voordat Manro Danning officieel in functie was als auditeur-militair. Daarnaast vindt de advocaat dat de Amnestiewet niet getoetst  had moeten worden door de Krijgsraad, omdat dit alleen door de burgerrechter mag. Vandaar dat hij gevraagd heeft dat de militaire rechtbank zich onbevoegd verklaart in deze zaak. Op de volgende zitting zal het Openbaar Ministerie ingaan op deze excepties. Bouterse was wel aanwezig in rechtszaal.  Hij is wederom ondersteund door een kleine groep NDP’ers voor het gerechtsgebouw.

Desi Bouterse

FR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: