AR Rahman presenteert nieuw initiatief Futureproof

De gerenommeerde componist AR Rahman heeft een nieuw initiatief gelanceerd om Indiaas talent aan de wereld te presenteren en te laten zien. Het initiatief, Futureproof genaamd, is een reeks conferenties met een grote impact, bedoeld om het diverse talent van het land op het gebied van kunst, wetenschap en ondernemerschap te promoten en te versterken.

De eerste editie van Futureproof is in elkaar gezet door filmmaker Anurag Kashyap en zal worden bijgewoond door Oscar-winnaar Nick Vallelonga, bekend van Green Book en gerenommeerd acteerdocent Bernard Hiller.

Een groot aantal populaire Indiase namen zoals Zoya Akhtar, Nandita Das, Anubhav Sinha, Hansal Mehta, Neeraj Ghaywan, Lijo Jose Pellissery en Geetu Mohandas zullen ook deel uitmaken van de serie.

De componist zegt: “Na in India te zijn opgegroeid en de wereld te hebben rondgereisd, kwam ik voor veel vragen te staan; vragen die zowel uit nieuwsgierigheid als uit bezorgdheid ontstonden. Wat ontbrak ons, als cultureel rijk land, op artistiek gebied waardoor onze mondiale representatie zo karikaturaal en somber was? Toen ik in het afgelopen decennium getuige was van de geboorte van een nieuwe wereld, waar diversiteit niet alleen wordt verdedigd maar ook gevierd, voelde ik de behoefte om een uitwisseling van artistieke ideeën en middelen voor Indiase creatieven te vergemakkelijken. Futureproof was het antwoord waarnaar ik al die tijd op zoek was”, aldus Rahman in een verklaring.

De inaugurele editie van Futureproof zal focussen op de toekomst van cinema en neemt een diepe duik in de processen die de vertegenwoordiging van Indische cinema internationaal regelen.

“Ik hoop dat deze digitale conferentie oplossingen in gang zet, waardoor we de ontbrekende schakels kunnen identificeren en overbruggen, zodat de Indiase cinema de erkenning kan krijgen die we op het wereldtoneel verdienen. Ik ben ook Nick Vallelonga, Bernard Hiller, Anurag Kashyap en het hele team van filmmakers en creatievelingen achter Futureproof dankbaar. Het is tijd dat we de koppen bij elkaar steken en ons verenigen om Indiase cinema, kunst en cultuur op de kaart te zetten,” zei Rahman.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: