Stichting Uitgaanscentrum Paramaribo schenkt PPE-materiaal aan ministerie van Justitie en Politie

Minister van Justitie en Politie Kenneth Amoksi heeft dinsdag in zijn ministerie een partij PPE-materiaal (Personal Protective Equipment) van de voorzitter van de Stichting Uitgaanscentrum Paramaribo, (SUP), Robbin Roemer, ontvangen. De middelen zijn ter ondersteuning van de

werkzaamheden van het team belast met het project Veiligheidszone Paramaribo Centrum. Dit meldt het ministerie van Justitie en Politie in een persbericht.

De SUP-voorzitter vindt het erg belangrijk om het veiligheidsproject te ondersteunen.

‘Vanwege de Covid-19 pandemie draait de handelssector niet optimaal. Vele zaken zijn gesloten of draaien op een laag pitje, waardoor er minder inkomsten zijn. Maar, ondanks dat willen wij een bijdrage leveren’, sprak Roemer bij de overhandiging.

Het veiligheidsproject, dat op 5 januari startte, is intussen geëvalueerd. De minister moet het rapport nog bestuderen. 

De bewindsman zei dinsdag, dat het project op basis van de tussentijdse rapportage met de Regio-Commandant van Paramaribo Centrum, hoofdinspecteur Orlando Jacott, tot nu toe een positief beeld schetst. Het is de bedoeling om het veiligheidsproject uit te breiden naar andere gebieden in het land. 

De deelnemers aan het project zijn het Korps Politie Suriname, de Beveiligings- en Bijstandsdienst Suriname en de Centrale Bank van Suriname.

PK

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: