Clusterteam van ministers: Meelvoorziening wordt gesubsidieerd en melk toegevoegd aan strategische goederen

Het clusterteam van ministers heeft maandag in het ministerie van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS) onder leiding van BIBIS-minister Albert Ramdin besloten, dat de meelvoorziening gesubsidieerd zal worden, maar ook grondstoffen die door De Molen worden gebruikt voor

meel worden gesubsidieerd. Zo moet er een stabiele prijs komen voor brood. Aan de lijst van strategische goederen zal ook melk toegevoegd worden, zodat de melkvoorziening gegarandeerd blijft op een betaalbaar niveau

Bij deze vergadering waren ook aanwezig de ministers van

Landbouw, Veeteelt en Visserij, Financiën en Planning, Volksgezondheid, Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie en Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken.

Vanwege de sociaal-economische situatie in het land is door president Chandrikapersad Santokhi gevraagd elke maandag bijeen te komen op het ministerie van BIBIS om de knelpunten van die week te bespreken.

Maandag werd gesproken over de Covid-situatie, wat te doen om geleidelijk op verantwoorde en gecontroleerde manier over te gaan naar normalisatie, zei de BIBIS-bewindsman. Volgens hem zal aan het einde van deze week nagegaan worden of er versoepeling kan komen voor vooral het bedrijfsleven. Hiervoor zullen, samen met het Outbreak Management Team besluiten genomen worden welke maatregelen anders zullen zijn.

Ook werd gesproken over de levensstandaard in de samenleving. Een van de zaken die daarbij een rol speelt is de wisselkoers, en dus ook de importen die tegen hogere koersen het land in komen dan de vastgestelde Centrale Bank koers. De import van basisgoederen zal gefinancierd worden tegen de bank koers, ook al is het duurder ingekocht, zodat de prijzen in de winkels betaalbaar blijven, ongeveer 20 procent goedkoper dan nu, stelde de minister. 

PK

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: