Jong voetgangertje (11) door auto dodelijk aangereden

De 11-jarige Djuraino Pinas was dinsdag op de kruising van de Mawakabo- en de Verlengde Frederikshoopweg op slag dood na te zijn aangereden door een auto en 50 meter te zijn meegesleurd. De automobilist reed na de aanrijding door en de politie heeft inmiddels de jacht op hem geopend.

Het Korps Politie Suriname bericht woensdag, dat uit het onderzoek is gebleken, dat vier minderjarige jongens op de Mawakaboweg liepen, komende vanuit de richting van Welgedacht C en gaande in die van de Nieuw Weergevondenweg. De personenauto kwam vanuit tegengestelde richting. 

Ter hoogte van pand no. 60 aan de Verlengde Frederikshoopweg staken de jongens de weg over, maar zagen plotseling een auto voor zich. Hierbij konden drie van de jongens zich in veiligheid brengen, maar Djuraino werd aangereden en ongeveer vijftig meter werd meegesleurd door de auto. Hij was op slag dood. Een ingeschakelde arts stelde de dood van het jongetje vast. Zijn lichaam is na overleg met het Openbaar Ministerie ter obductie in beslag genomen.

Het onderzoek van deze aanrijding is door de politie van Santo Dorp overgedragen aan de unit Verkeer van regio Midden. De automobilist heeft zich nog niet gemeld bij de politie. Aan zijn opsporing en aanhouding wordt gewerkt, aldus de politie.

Op de samenleving wordt een dringend beroep gedaan door het Korps Politie Suriname om alle informatie die kan leiden tot het achterhalen van de verkeerscrimineel door te spelen aan de politie van het bureau Santodorp, die te bereiken is via de telefoonnummers 485240 en 48525. Ook kan worden gebeld met het Command Center via 115 en/of de gratis tiplijn 179.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: