Geen school, maar wel oppas

De scholen gaan pas op 18 januari weer open en kiezen bepaalde ouders ervoor om thuis zelf te letten op hun kinderen dan hen bij de oppas te plaatsen. Maar er zijn wel anderen, die verplicht op het werk aanwezig moeten zijn. Voor hen is de oppas toch een hulp. Een ouder geeft tijdens een gesprek aan dat zij blij is dat zij haar kind bij de oppas kan zetten. “Het gaat hierbij niet om de prijs, maar dat ik gerust kan werken, verdienen en toch weten dat mijn kind veilig is. Familie storen doe ik niet, dus het komt mij goed uit”, stelt de ouder.

Tijdens een gesprek met de houder van een oppashuis werd aangegeven dat er niet veel kinderen komen bij de oppas. Er wordt rekening gehouden met de ouders en de situatie. “Zo blijf ik als oppas actief en hou de kinderen ook bezig. In 2020 hebben wij veel moeten meemaken en wennen, dus nu kan het toch beter in 2021. Uiteindelijk moeten wij er ook voor elkaar zijn. Ondanks de besmettingen zal alles wel door moeten gaan. Als wij de maatregelen goed in acht nemen, gaat alles dan iets soepel gaan. Minder besmettingen, minder gevallen en meer werkgelegenheid”, aldus de houder van het oppashuis.

TM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: