“Als wij samen sterk staan, halen wij het zeker”

“Ik heb geen moeite met de verscherping van de maatregelen”, zegt een visverkoper die langs de straat verkoopt. Maar je ziet nog steeds dat er burgers zijn die toch geen gehoor geven aan de maatregelen. “Ik heb klanten gekregen, waarbij ik ze nog erop moet wijzen dat zij een mond- en neusbedekking moeten opdoen als zij voor de stand komen. Je hebt anderen die het zo snel mogelijk oppakken, maar ook weer anderen die onaardig tegen je doen.” De visverkoper gaf aan dat hij net na de verscherping van de maatregelen een klant kreeg, die aangaf dat zij het vertikt een mond- en neusbedekking op te doen. Toen hij het ook vertikte voor haar te verkopen, besloot zij scheldwoorden naar hem te slingeren. “Dat kan toch niet. Zo ga je niet met je medemens om”, benadrukt de visverkoper. “We zijn er voor elkaar en vooral nu als iemand het verkeerd doet. Het neemt niets af om gehoor te geven en een voorbeeld te zijn voor anderen. Wij vechten uiteindelijk niet alleen voor ons zelf, maar voor eenieder en als verkoper vecht ik ook ervoor dat mijn klanten veilig zijn”, zegt de visverkoper.

Niet alleen de visverkoper gaf aan dat het nog moeilijk is de maatregelen te volgen, maar ook een andere burger gaf zijn reactie hierop. Marlon gaf aan dat hij als worstverkoper ook veel klanten erop moet wijzen. “Al is het even snel, maar men moet zich houden aan de regels. Ik weet dat wij allemaal willen genieten of vrij willen zijn. Ik ook, maar om tegen het virus te gaan, moeten wij deze regels voor nu toepassen. Als er nog meer besmettingen bij komen, dan zullen er zeker nog strakkere maatregelen bij komen. En dan zal men klagen, maar wie zoekt het zelf”, benadrukt Marlon. De ene verpest het voor de ander en dat moet het helemaal niet zijn. “Ik kan ook niet echt meer in de avond verkopen, terwijl ik juist meer verkocht tegen die tijd, maar ik kijk naar de veiligheid van mij en mijn naasten. Als wij samen sterk staan, halen wij het zeker en dat hebben wij al vaak gedaan en bewezen. Laten wij het dan blijven doen om zo ook vrijer te bewegen”, aldus de worstman.    

TM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: