Nieuwe coronavariant aangetroffen in Zuid-Korea, regering zet haast achter vaccineren

Zuid-Korea gaat er alles aan doen om de lancering van een openbaar vaccinatieprogramma voor het coronavirus te versnellen nu in het land dezelfde virusvariant als in het Verenigd Koninkrijk is aangetroffen. Dat zeggen regeringsfunctionarissen en president Moon Jae-in, meldt persbureau Reuters.

De nieuwe mutatie van het virus, waarvan gedacht wordt dat deze besmettelijker is dan eerdere varianten, is aangetroffen in drie mensen die op 22 december vanuit Londen het land binnenkwamen, maakte het Zuid-Koreaanse bureau voor het controleren en voorkomen van ziekten (KDCA) maandag bekend.

De Zuid-Koreaanse regering heeft te maken met toenemende binnenlandse kritiek op haar plannen voor de aanschaf en uitrol van vaccins. Volgens de regering kunnen de eerste vaccinaties in het eerste kwartaal van volgend jaar plaatsvinden, maanden na bijvoorbeeld de Verenigde Staten en de Europese Unie.

error: Kopiëren mag niet!