Zes jonge verdachten van diefstal geld uit auto naast krutu oso in Moengo

De politie te Moengo heeft zes jongens aangehouden die verdacht worden van diefstal op zondag 13 december van grote geldbedragen in Euro’s en SRD’s uit een auto die afgesloten geparkeerd stond naast de krutu oso in Moengo, waar op dat moment een rouwzitting plaatsvond. Dit bericht het Korps Politie Suriname zaterdagavond 26 december.

M.J. deed op zondag 13 december te politiebureau Moengo aangifte van de diefstal uit zijn voertuig. Volgens zijn verklaring had hij zijn voertuig goed afgesloten en naast de krutu oso te Moengo Tapoe geparkeerd, waar er een rouwzitting plaatsvond.

Op een bepaald moment kwam aan het licht dat dorpsbewoners zich schuldig hadden gemaakt aan de diefstal. Een familielid bracht op maandag 14 december de vermoedelijke hoofdverdachte naar het politiebureau te Moengo. Drie kompanen meldden zich dezelfde dag bij de politie. Het viertal werd ter voorgeleiding aangehouden.

Op hun aanwijzing werden nog eens twee verdachten door de politie van Albina aangehouden, waarna de zaak werd overgedragen aan de Recherche van Regio Oost.

De zes verdachten, van wie twee jeugdigen zijn, wonen allen te Moengo. Het gaat om S.R. en K.E. (beiden 17), B.R. (22), de twee 20-jarigen P.S. en B.S. en C.B.(18).

Op de verdachten werd een deel van de buit teruggevonden. Deze is hangende het onderzoek in beslag genomen.

Na afstemming  met het Openbaar Ministerie zijn alle zes verdachten in verzekering gesteld. S.R. en K.E. zijn vanwege hun jeugdige leeftijd ingesloten in het jeugdcellenhuis te Opa Doelie.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: