Jogi: “Ik zal Sewdien na een jaar ook herinneren over welke vorderingen hij gemaakt heeft op LVV”

Minister Parmanand Sewdien van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) zei een week terug in het parlement dat het ministerie een achterstand heeft van meer dan 40 jaar. De achterstand in de agrarische sector is haast onbeschrijfelijk. De bewindsman zei dat het ministerie een gebrek heeft aan vakdeskundigen, zoals het geval was in de jaren ’60. De politiek is volgens hem hieraan debet geweest om mensen zonder vakkennis aan te stellen op het ministerie. “Sewdien is in de afgelopen 40 jaren ook deel geweest van het departement van LVV als onderdirecteur. Ik zal hem daarom na een jaar ook herinneren over welke vorderingen hij gemaakt heeft op het departement van LVV”, zegt VHP-parlementariër Mahinder Jogi aan Dagblad Suriname. De volksvertegenwoordiger voert aan dat de agrarische sector na 1973 een stiefmoederlijke behandeling heeft gehad, waardoor de sector is verwaarloosd. “Men heeft inderdaad een politieke verdeling gemaakt en posities daar ingevuld zonder te letten op wat werkelijk de taak is van het departement van LVV en wat de samenleving verwacht van het ministerie”, aldus de VHP’er.

Voedsel moet nu het nieuwe goud worden van Suriname

Voedsel en de productie daarvan blijven volgens Jogi belangrijk in de wereld. Vandaar dat beleidsmakers wel degelijk volle aandacht zullen moeten schenken aan de agrarische sector. “Je zal accommoderend moeten optreden als LVV en je zal aan je verplichtingen moeten voldoen. Zeker wat betreft het civieltechnisch onderhoud van productiegebieden. Zoals de sector nu is, moet die aangepakt worden. We zitten met covid-19 en een staatsschuld van SRD 54 miljard. De uitdagingen zijn immens. Goed besturen betekent daarom dat je tussen al deze uitdagingen resultaten kan neerzetten. Want dat is de hoop die de samenleving heeft bij deze regering. Goud en olie raken op, maar voedsel en ‘a angri ini a bere’ niet. Voedsel moet nu het nieuwe goud worden van Suriname Het ministerie van LVV en de agrarische sector moeten daarom prioriteit krijgen”, aldus Jogi. Hij hoopt na 5 jaren wel te kunnen zeggen dat de agrarische sector die beloofde aandacht wel heeft gehad van de regering Santokhi/Brunswijk, werkgelegenheid in deze sector is gecreëerd en ook de productie is gestimuleerd.

FR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: