Olympische Spelen in Tokio worden duurste ooit

De Olympische Spelen in Tokio volgend jaar worden de duurste Zomerspelen ooit, nu het bedrag 294 mrd yen (€2,6 mrd) hoger uitkomt dan gepland. In totaal moet er 1644 yen (€13 mrd) uitgegeven worden, meldden de organisatoren dinsdag.

Eigenlijk zou Tokio dit jaar het decor zijn van de Spelen, maar door de gevolgen van de coronapandemie is het evenement met een jaar uitgesteld. Dat is tevens de oorzaak van de vermeerderde uitgaven. Hoewel er geprobeerd is kosten te besparen door onder meer minder gratis tickets uit te delen en minder ceremonies te houden, blijven de uitgaven torenhoog. Zo moesten er nieuwe reserveringen gemaakt worden, moesten de contracten van het personeel van het organisatiecomité worden verlengd en ook de onderhandelingen met sponsors moesten opnieuw.

Daarnaast zorgen de strenge veiligheid- en hygiënemaatregelen die in acht worden genomen, om de omstandigheden voor de atleten in het Olympisch Dorp gedurende de Spelen zo goed als mogelijk te houden, ook voor extra kosten.

Tot nog toe waren de Olympische Spelen in Londen in 2012 de duurste Zomerspelen ooit met een kostenplaatje van €12,2 mrd. De duurste Spelen ooit kwamen voor rekening van de organisatoren in Sotsji in 2014: de Winterspelen daar kostte in totaal naar schatting €17,9 mrd.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: