Nieuwe besmettelijkere variant ook in Nederland vastgesteld

De nieuwe en mogelijk besmettelijkere variant van het coronavirus, die nu in delen van Groot-Brittannië rondgaat, is begin december ook Nederland vastgesteld. Dat meldt het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. ‘Deze casus wordt naar aanleiding van dit bericht uit het Verenigd Koninkrijk verder onderzocht. Met de GGD wordt gekeken om wie het gaat, hoe de infectie tot stand kwam en of gerelateerde gevallen bekend zijn’, aldus het Ministerie.

Het RIVM heeft op basis van de berichtgeving over de situatie in het VK de reisadviezen voor personen die komen uit het Verenigd Koninkrijk herzien. Het kabinet heeft daarop een reisverbod ingesteld voor alle vluchten met passagiers vanuit het Verenigd Koninkrijk per 20 december 2020 om 06.00 uur plaatselijke tijd. Het vliegverbod zal gelden tot uiterlijk 1 januari 2021.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: