‘FDA heeft vaccin Moderna goedgekeurd’

De Amerikaanse medicijnautoriteit FDA heeft het vaccin van Moderna goedgekeurd, meldt de Financial Times op basis van bronnen. Het comité van de FDA is donderdagnacht unaniem tot die beslissing gekomen. In een verklaring liet de FDA weten bezig te zijn de versnelde goedkeuring af te ronden.

Daarmee is de Verenigde Staten het eerste land dat zowel het vaccin van Pfizer als Moderna heeft goedgekeurd. Het is de eerste goedkeuring voor Moderna, dat waarschijnlijk op 6 januari wordt beoordeeld door de Europese medicijnautoriteit EMA.

Het vaccin van Moderna gebruikt dezelfde techniek als dat van Pfizer en is met een werking in ruim 94% van de gevallen bijna net zo effectief. De Verenigde Staten heeft 200 miljoen doses van Moderna gekocht, twee keer zoveel als het aantal doses dat het land van Pfizer kocht.

De goedkeuring kan president Donald Trump helpen zijn doel te halen dit jaar nog 20 miljoen mensen te vaccineren.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: